Son Eklenenler

Türk Rock 2001 | Deniz Durukan

04:05 , , , , , , , ,

Stüdyo İmge, 2002




Kitap İncelemesi

Gelelim devam etmediği için benim gibi okurları yıllar sonra bile üzmeye devam eden Türk Rock serisinin ikinci ve son kitabı 2001’e… İki bölümlük bir serinin ikinci bölümü olan ve ilk kitabında Deniz Durukan ile Güven Erkin Erkal’ın imzası bulunan kitabın detayları sitede MEVCUT; önce orayı okumanız önerilir.

Serinin ikinci kitabında sadece Deniz Durukan’ın imzası var. Öküz, Radikal, stüdyoimge.com, kontrolkulesi.com, Jazz dergilerinde yer alan Deniz Durukan'ın yazıları ve röportajlarının bir derlemesi söz konusu…

Bu kitapta, yılın “Haber ve Olayları” da ilk kitaptaki röportaj ve albümlerin yanına ekleniyor. Bulutsuzluk Özlemi’nin Akın Eldes ile yollarını ayırması, Düş Sokağı Sakinleri’nin Gazi Üniversitesi’nde uğradığı saldırı, Fikret Kızılok’un ölümü, Cem Karaca’nın Kurtalan Ekspres ile birleşmesi, Pentagram’ın Unspoken albümü, Taner Öngür’ün Hürriyet’te yayınlanan, tartışmalara yol açan ve sonradan çarpıtıldığını söyleyeceği Yener Süsoy röportajı gibi tarihin tozlu sayfalarında kalmış ilginç olaylar bunlardan birkaçı…

Bu röportaj, hem Taner Öngür'ün heavy metal hakkındaki yorumu, hem de Yener Süsoy'un gazeteciliği açısından önemli bir kaynak. Kısaca şöyle:



Röportajlar arasında ise merhum Kazım Koyuncu, Mehmet Güreli, Replikas, Murat Yılmazyıldırım, Pentagram gibi isimler var.

Peki önceki yıl serinin ilk kitabında imzası olan Güven Erkin Erkal ne yapıyor? O da o yıl, dönemin yeni görüntü teknolojisi olan VCD'leri, fanzinlerle birleştiren ilginç bir çalışmaya imza atmış:


...Ve Yavuz Çetin aramızdan ayrılıyor:


Serinin daha sonraki bir diğer kitabı için Bkz: İyiler Siyah Giyer


Arka Kapak/Tanıtım

Türkiye'de ilk defa Güven Erkin Erkal ile Deniz Durukan'ın ortaklaşa hazırladığı Türk rock yıllığı, bundan böyle Deniz Durukan imzasıyla çıkıyor. Radikal ve Cumhuriyet gazetelerinin yanı sıra www.studyoimge.com. Www.kontrolkulesi.com ve Öküz dergisindeki yazılarından tanıdığımız Deniz Durukan, bir yıllık bir çalışmanın ürünün okurlarına sunarken, bu yıllığın gelenekselleşmesi doğrultusunda da önemli bir adım atıyor. Türk Rock 2001 geçtiğimiz yılın panoramasını sunuyor bize röportajlar, albüm ve demo kritikleri, haber ve olaların yer aldığı bu çalışmada merak ettiğiniz her şeyi bulabilirsiniz.


Nerede Bulurum?

Bunlara da Bakabilirsiniz, Neden Bakmayasınız ki?

0 yorum

Fikirlerini bizimle paylaş.