Son Eklenenler

Tanrılar Yeni Yaratıklar | Jim Morrison, Çev. Ogan Güner

15:34 , , , , , , ,

Korsan Yayıncılık, 1991 (2.Baskı 1995)
(TEKRAR BASIM: Chiviyazıları,2001)






Kitap İncelemesi

Az bilindiği, baskısının bulunmadığı, dolayısıyla okur ilgisini kazanamadığı için üzülmemiz gereken bir kitap. Aslında "bugünün okuru" ifadesi daha yerinde olabilir. 1991 yılında ilk kez Korsan Yayıncılık tarafından çevrilip, ilk dört yılı içerisinde ikinci baskısını yapması, ancak 2001'de Chiviyazıları'nın yeniden basımının o kadar ilgi görmediği dikkate alınırsa, aradan geçen zamanda müzik yayıncılığına olan ilgiyle ilgili sağlıklı bir ipucu elde etmiş olabilir miyiz; düşünmek lazım...

Kitapta Jim Morrison’ın yazdığı şiirler ve şiirsel metinler yer alıyor.

Kitabı özel kılan durumlardan birisi de orijinal baskısının ilk basımda 100 adet olması. Sonradan sonraya çoğaltılarak yeniden basımları yapılmış ve ne mutlu ki bizim dilimize de çevrilmiş.

Başta yer alan “Jim Morrison İçin İpuçları” bölümünün, onun “algı ve gerçeklik deneyimleri” ile ilgili kısa olmasına rağmen önemli ipuçları veren, okunası bir bölüm olduğu için ayrıca önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Arka Kapak/Tanıtım

Pamela'ya adanmış şiirler... Morrison, kapıları aralamayı denerken, şiir her zaman baş ucunda olmuştu... "Tanrılar / Yeni Yaratıklar"ın ilk baskısı yalnızca yüz adetti... Bugün artı "beat" kültürünün klasikleri arasında yer alıyor. Jim Morrison'u yaşadıkça terketmeyen hüznü ve karamsarlığı anlaşılır kılan kapı... "Öldür beni. Öldür seni yaratan çocuğu. Öldür baştan çıkarıcı şehvet senatörünü bu topraklara getiren seni."

Nerede Bulurum?

Bunlara da Bakabilirsiniz, Neden Bakmayasınız ki?

0 yorum

Fikirlerini bizimle paylaş.