Son Eklenenler

Rock Tarihi: Ve Başkaldırdı Apollon | Burak Eldem-İzzet Eti

21:51 , , , , , , ,

Stüdyo İmge, 1985






Kitap İncelemesi


Bugün Güven Erkin Erkal'ın hazırladığı/hazırlamakta olduğu Türkiye Rock Tarihi serisi, zamanlama ve bilinirlik olarak en popüler "Rock tarihi" eserleri olsa da geçmişte de Rock müziğin tarihini çeşitli şekillerde yazmak için hazırlanmış çalışmalar yok değil.

Bunların en eskilerinden biri olan Burak Eldem ve İzzet Et'in 1985 yılında hazırladıkları bu çalışma da John Lennon'a ithafla açılıyor.

"Rock Tarihi" tamam, peki neden "Apollon"? Bunu yazarlar şöyle açıklıyor:



Her Rock tarihi denemesinin doğal olarak başlangıç referans alacağı Blues tarihinden itibaren başlıyor bu kitap da. Kitapta eğlenceli, hareketli, farklı disiplinlerden örnekler verilerek ilgi çekici hale getirilmiş bir dil var. Bu yüzden sıkıcı bir akademik makale gibi durmuyor.

Yazarlar, Rock tarihini 1985'e kadarki durum itibariyle 3 döneme ayırmış; bu 3 ana bölüm haricinde bazı ara bölümler de yer alıyor ve bu sayede kitap, uzun ve yorucu olmaktan kurtuluyor.



Kitapta yer alan sanatçılar ve gruplar anlatılırken şarkı sözleri ve çevirilerinden örnekler verilerek dönemlerin siyasi ve kültürel havası çerçevesindeki sanatçı tavırlarına da değinilmiş. Bu yüzden Rock Tarihi yazımlarında önemli bir kaynak olarak karşımıza çıkıyor.

Nerede Bulurum?

Bunlara da Bakabilirsiniz, Neden Bakmayasınız ki?

0 yorum

Fikirlerini bizimle paylaş.