Son Eklenenler

Moğollar | Akın Ok-Kaan Ertem

03:11 , , , , , , ,

Akyüz Yayın Grubu, 2002



Kitap İnceleme


Yerli gruplarda grup bazında üzerine kitap yazılmış olanları çok az. Ancak bugün böyle bir çabaya girilse, hakkında kitap yazılacak ilk birkaç gruptan birinin Moğollar olacağı şüphe götürmez.

Akın Ok’un "Moğollar" kitabı için bir tür “Resimli Moğollar tarihi” de denilebilir.

"Moğollar Birleşsin" İmza Kampanyası


1992 yılında Leman dergisinde grubun bir araya gelmesi için bir imza kampanyası başlatacak kadar grubu seven yazar Akın Ok, onlarla yakın teması da olan, dönemin basın yayın kaynaklarından derlediği bilgileri, yazım aşamasında gruba teyit ettirerek hazırlamış bu kitabı. Bu anlamda hem bir araştırma, hem bir derleme denilebilir.

Kitabın ağırlıklı kısmında Moğollar’ın kuruluşundan itibaren hikayesi, dönemin gazete ve dergilerinden küpürlerle, fotoğrafla anlatılıyor. Ne var ki aslında kaliteli baskının söz konusu olduğu bir dönemde, 2002’de basılmış olmasına rağmen görsellerin çoğu bozuk ve pikselli çıkmış. Yine de yayınevinin günahını almamak adına Beyazıt Kütüphanesi'ndeki ilk baskıda okuma yaptığımı belirteyim. Kitabın başka baskıları olduysa da bilgisi elime geçmedi maalesef.

Evet; önce grubun genel tarihçesini görüyoruz. Grubun hikayesini okuduktan sonra tek tek grup elemanları anlatılıyor, “Murat Ses’in Akın Ok’a gönderdiği mektup” tadında dokümanlar sunuluyor. Bu dokümanların içerisinde bir yanıyla magazinsel veriler de yok diyemeyiz. Bunlara bir örnek olarak: 



Biyografiler, notlar, dokümanların sonrasında ise bazı Moğollar şarkılarının sözleri, notaları, diskografiler gibi kısa kısa geçilmiş bölümler yer alıyor.

Nerede Bulurum?


Bunlara da Bakabilirsiniz, Neden Bakmayasınız ki?

0 yorum

Fikirlerini bizimle paylaş.