Son Eklenenler

Barış Manço: Uzun Saçlı Dev Adam-O Bir “Masal”dı | Hulusi Tunca

15:13 , , , , , , , ,

Epsilon Yayınları ,2005 



Kitap İncelemesi

Barış Manço ile ilgili olarak bu çalışmada yer alan diğer kitap incelemelerini okumayanlar için tekrar edeyim: Türkçedeki Rock müzik kitaplarında, hakkında en çok kitap yazılmış olan isim, pek de sürpriz olmayacağı üzere Barış Manço. Bu kitapların en öne çıkanlarından birisi de Hulusi Tunca’nın “Uzun Saçlı Dev Adam” kitabı.

Kitabın isminden sıradan bir Barış Manço güzellemesi beklentisi oluşabilse de son derece nitelikli bir iş olduğunu peşinen söyleyeyim. Hulusi Tunca, Hey dergisi muhabiri olduğu dönemden kayıtlarla, Hey dergisiyle neredeyse eş zamanlı olarak altın çağını yaşayan Barış Manço ile ilgili aslında bir tür almanak hazırlamış. Basında hakkında çıkan ilginç haberleri, gelişmeleri, eğlenceli bir gazeteci diliyle anlatarak aktarıyor okuyucuya. Manço hakkında bildiğimiz birçok hikayenin içerisine yine çok sayıda yenileri ekleniyor.

Kitapta; Nemrut Dağı’nda vereceği bir konser için maket bir uçan daire indirmeyi hazırlayan, hatta bunun için BBC’nin bile ilgisini çekmeyi başaran Manço’ya zabıtanın izin vermemesi gibi ilginç olaylarla karşılaşılabiliyor örneğin.

Kurtalan Ekspres’ten solo kariyerine  dek, sadece Manço’ya odaklanmayan kitapta, öyle ya da böyle birbirlerini etkileyen unsurlar olarak dönemin siyasi ve sosyokültürel havasını da buram buram kokluyor, öğreniyoruz.

Arka Kapak/Tanıtım

Biz milyonlar hiç unutmadık seni... Zaten hiç ayrılmadık ki seninle... Öyle değil mi sevgili BARIŞ MANÇO... Arkadaşım Barış... Sevgili BARIŞ ABİ... Ya da milyonların dediği gibi BARIŞ BABA...

Nerede Bulurum?

NadirKitap

Bunlara da Bakabilirsiniz, Neden Bakmayasınız ki?

0 yorum

Fikirlerini bizimle paylaş.